Burgemeester Poppens bedreven in ophangen rookmelders

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens en Tijs van Lieshout, sinds 1 oktober brandweercommandant Amsterdam-Amstelland, gingen onlangs met brandveiligheidsadviseurs mee op huisbezoek in het Oude Dorp. Bij een huisbezoek krijgen inwoners persoonlijk advies en handige tips om de kans op brand in hun woning te verkleinen. Ook worden gratis rookmelders opgehangen. Bij dit bezoek deed burgemeester Poppens dat.

Jaarlijks krijgt de Brandweer Amsterdam-Amstelland meer dan vijfhonderd meldingen van brand in een woning. Vlam in de pan, kortsluiting, klussen in huis, brandstichting en roken in bed zijn nog steeds de belangrijkste oorzaken van woningbrand.  Inwoners kunnen zelf veel doen om de kans op brand in huis te verkleinen of als er toch brand uitbreekt, de gevolgen te beperken. De brandweer geeft mensen graag advies om hun woning brandveiliger te maken.

Interesse in een huisbezoek?
Inwoners van de gemeente Amstelveen kunnen zich aanmelden voor een gratis huisbezoek. Maak een afspraak en stuur een mail naar samenbrandveilig@brandweeraa.nl onder vermelding van uw aam, adres en telefoonnummer. U kunt ook bellen voor een afspraak (020) 555 6000.