Burgemeester Poppens en wethouder bezoeken kinderburgemeester in de klas

AMSTELVEEN – Kinderburgemeester Lieuwe kreeg vandaag bezoek van zijn grote ambtgenoot burgemeester Tjapko Poppens en wethouder jeugd en onderwijs Frank Berkhout. Zijn klasgenoten en hij grepen de kans om bijna een uur lang vragen af te vuren op het duo uit het raadshuis. Er kwamen dan ook veel verschillende vragen zoals “Wat moet je doen om burgemeester te worden?” “Wat vinden jullie van de klimaat protesten?” “Hebben jullie huisdieren?” Vragen genoeg van de kinderen uit groep 8 van de Westwijzer.

Lieuwe is nu een kleine vijf maanden kinderburgemeester, dus vond hij het tijd dat de burgemeester en wethouder kwamen kennismaken met zijn klasgenoten. De klas had zich goed voorbereid en veel verschillende vragen bedacht. Ook wilde Lieuwe wilde het een en ander weten van de grote burgemeester. Hij maakte bovendien een afspraak met burgemeester Poppens om samen hun best te doen om meer kinderen te betrekken bij de dodenherdenking op 4 mei.

En wat betreft die vragen: je moet een brief schrijven aan de Koning als je burgemeester wilt worden. De wethouder vindt het goed dat kinderen hun stem laten horen tijdens de klimaatprotesten en dat volwassenen dat ook meer moeten doen.