CDA wil actie naar aanleiding antisemitische teksten Uilenstede

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de antisemitische teksten die afgelopen weekend in een studentengebouw te Uilenstede zijn aangebracht.

Lees ook: Antisemitische teksten in studentenflat Campus Uilenstede

De partij vraagt om de onderste steen boven te krijgen zodat de daders kunnen worden opgepakt. Daarnaast vraagt de fractie zich af of Uilenstede wel veilig genoeg is. “De veiligheid op Uilenstede-flats is al langer een onderwerp van discussie: urineren in liften, het gebruik van de portieken als overnachtingsplaats door daklozen en potloodventers etc.” Het CDA wil nu dat de gemeente in gesprek gaat met studentenhuisvester DUWO om te kijken hoe de veiligheid kan worden vergroot in de studentenwijk.