Chris Hinze neemt afscheid met multimedia-voorstelling Incredible India

AMSTELVEEN – Na ruim 40 jaar neemt Chris Hinze afscheid van het theater met zijn nieuwe multimedia theatersolo productie Incredible India. Fluitist, componist en reiziger Hinze maakt ieder jaar aan de hand van zijn reizen multimedia-voorstellingen. Ook Incredible India is weer een boeiende mix van indrukwekkende videobeelden, live muziek en natuurlijk zijn persoonlijke verhalen en anekdotes. Donderdag 24 oktober is Chris Hinze met Incredible India te zien in cultuurcentrum Griffioen.

De combinatie van adembenemende documentaire-achtige reisimpressies (op een groot scherm) en muziek zorgen voor een optimaal effect bij het grote publiek, getuige de volle zalen van vorige multimediaconcerten in binnen- en buitenland. Incredible India is voor een breed publiek en neemt je mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1,5 miljard Indiërs. Hun leven te midden van de overvolle steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke tempels en paleizen, de dance en film scene, en de prachtige stranden en eilanden. India is onvergelijkbaar fascinerend.

Dwarsfluitist en componist Chris Hinze (Hilversum, 30 juni 1938), won verschillende muziekprijzen en trad op met verschillende muzieklegendes, zoals Peter Tosh en Toots Thielemans. Hij musiceerde en improviseerde met muzikanten uit verschillende culturen en muziekstijlen in onder meer Indonesië, India, Japan en Zuid-Amerika. In 2007 werkte Chris Hinze aan de cd ‘Tibet Impressions vol.3’ en startte hij een tour met rapper Raymzter, met wie hij eerder al de clip ‘Vechten Op Het Schoolplein’ opnam, en met zangeres Rajae El Mouhandiz.
In het totaal nam Chris Hinze meer dan 60 albums op. Hij bracht eerder de theatervoorstellingen Tibet tot Tanger en Saliah, under African Skies. Incredible India is de laatste grote productie van Chris Hinze.

Donderdag 24 oktober, aanvang 20.30 uur in Cultuurcentrum Griffioen.
Speciaal voor de voorstelling van Chris, verzorgt Café-restaurant Il Caffe dat naast de Griffioen ligt, een heerlijke Indiase daghap op donderdag 24 oktober. Kijk op www.il-caffe.nl voor het precieze menu en om te reserveren.