De hele maand oktober expositie Mali Klein bij ANNA

AMSTELVEEN – Mali boetseert en schildert met papierpulp die ze maakt van verschillende soorten papier en pigmenten. Zo ontstaan er veel lagen en reliëf om dynamiek en energie te kunnen creëren. Ze combineert vaak de disciplines van kunst, design en mode. De aftrap van de expositie van Mali Klein in ANNA is tijdens Atelierroute Amstelveen 2019 op 5 & 6 oktober.

Mali’s passie voor papier komt voort uit de diverse en unieke kenmerken van het materiaal: organisch, afbreekbaar, recyclebaar en manipuleerbaar. Papier kan heel transparant en fragiel zijn, maar ook massief en sterk. De uitdaging van het werken met papier is dat je de grenzen van het materiaal kunt verkennen.

‘Mijn inspiratie komt van eigenlijk alles wat ik waarneem. Vaak ben ik verwonderd over de schoonheid van de ons omringende natuur en de wereld in het algemeen – er zijn zoveel vormen, leven en kleuren. Dat is voor mij genoeg motivatie om dingen weer te geven zoals ik ze ervaar’.

Mali is met regelmaat aanwezig bij (internationale) exposities, het afgelopen jaar met haar ‘Climate Change’ project o.a. in Duitsland, Bulgarije, Israël, Australië en Zuid Korea en Nederland. Ze exposeert op dit moment in de Shanghai International Paper Art Biënnale in het Fengxian Museum.

Tijdens openingstijden te bezoeken op het balkon. Gratis entree.

Voor meer informatie zie: www.klein-kunst.eu