Denk mee over de toekomst van het Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – De gemeente Amsterdam verspreidt deze week een enquête waarin wordt gevraagd naar de mening van bezoekers over de inrichting en bestemming van het Amsterdamse Bos. Dit in het kader van een nieuw Bosplan: ‘Stadsbos van de toekomst’.

Het Amsterdamse Bos is dé plek om dichtbij het stadse leven te kunnen genieten van de natuur en recreatie. Om het evenwicht tussen deze twee functies van het bos te bewaren, wordt gewerkt aan een Bosplan, waarin de gemeentes Amsterdam en Amstelveen de ambities en doelen voor het bos opschrijven.

De inwonersaantallen rondom het Amsterdamse Bos stijgen. Door middel van het Bosplan proberen de gemeentes ervoor te zorgen dat de groeiende behoefte aan recreatie die hiermee gepaard gaat niet ten koste gaat van de natuur.

Plannen en ambities
De plannen en ambities worden in het plan onderverdeeld in vier thema’s, namelijk bereikbaarheid, benutten & ontwikkelen, beschermen en bekend. Deze laatste categorie heeft vooral te maken met de promotie van het bos.

De thema’s zijn vastgesteld aan de hand van gesprekken tussen de twee gemeentes met experts.

Meebeslissen over het bos
Amsterdam en Amstelveen zijn niet alleen geïnteresseerd in de visie van experts en belanghebbenden, maar willen ook graag de mening van Amsterdammers, Amstelveners, Aalsmeerders, Badhoevedorpers en mensen die in Purmerend of de Haarlemmermeer wonen meenemen. Daarom wordt deze week een enquête verspreid onder bezoekers van het bos. Ook worden in november drie wandelingen en rondetafelgesprekken georganiseerd.

In de enquête wordt onder andere gevraagd naar ideeën over de inrichting van het Amsterdamse Bos en de beste manier om inkomsten te genereren. De enquête is hier te vinden.

Foto: Amsterdamse Bos