Diwali en Japan Festival 12 en 13 oktober op het Stadshart

AMSTELVEEN – Het Stadshart in Amstelveen is komend weekend in internationale sferen. Op zaterdag 12 oktober vindt voor de 11e keer het Diwali Festival plaats. Zondag 13 oktober is het Stadsplein van Amstelveen het toneel van het Japan Festival. Amstelveen staat bekend om zijn grote internationale gemeenschap. Meer dan veertig procent van de inwoners heeft een internationale achtergrond. Amstelveen brengt graag verschillende culturen bij elkaar en is daarom al jaren betrokken bij de festivals.

Op zaterdag 12 oktober is het Diwali festival. Indiaas eten, Indiase muziek, en spectaculaire Indiase dans, workshops en producten uit India zijn allemaal te zien en te ervaren tijdens dit gratis kleurrijke festival. Voor de allerkleinsten wordt is er een speciale ruimte ingericht om te schminken en te knutselen. Het programma begint om 12.00 uur op het Stadsplein en zal om 19.00 uur worden afgesloten met een vuurwerkshow. Het festival is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden via: www.diwalifestival.nl

Op zondag 13 oktober staat het Japan Festival op de agenda. Jong en oud kunnen genieten van een feestelijk programma, dat om 12.00 uur begint op het Stadsplein. Het Japan Festival brengt Japan en Nederland samen op zowel culinair als cultureel gebied. Het symboliseert de kracht van samenwerking en wederzijds respect. Een bezoek aan dit evenement zal ook een bijzondere culinaire ervaring zijn. Verder zijn er workshops, zoals Origami. Het programma is te vinden via: www.japanfestival.nl

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Met dit Internationaal weekend laat Amstelveen zien dat het bij uitstek een inclusieve én internationale gemeente is. Amstelveen heeft een lange historie als gastvrije gemeente. Het veilige woonklimaat, de goede voorzieningen en de internationale scholen maken het daarnaast een aantrekkelijke gemeente voor buitenlandse werknemers. Deze nieuwkomers geven Amstelveen culturele verrijking, waardoor wij allen kunnen genieten van diverse internationale keukens, muziek, kunst en tradities. Tijdens dit internationale weekend vieren we de bijzondere band die wij hebben met India en Japan. De meeste internationale Amstelveners komen immers uit India en Japan. Het Diwali- en Japanfestival bieden een uitgelezen kans om nader kennis te maken met de Indiase en Japanse cultuur. Het is bijzonder dat we in Amstelveen zo goed samen kunnen leven en ik ben er trots op dat we onze diversiteit op zo’n positieve wijze vieren. Ik nodig u van harte uit om dit Internationaal weekend Amstelveen samen met andere Amstelveners mee te vieren.”