Docu ‘Arts in Cinema – Tintoretto: A Rebel in Venice’ eenmalig te zien

AMSTELVEEN – Met de deelname van filmmaker en kunstenaar Peter Greenaway, viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie de 500-jarige geboortedag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. Het verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. Arts in Cinema – Tintoretto: A Rebel in Venice is op dinsdag 8 oktober te zien in Cinema Amstelveen en wordt voorafgegaan door een inleiding.

We ontdekken het 16e eeuwse Venetië door Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, beginnen we te begrijpen hoe de plaag de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto’s werk.

Arts in Cinema – de serie
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea.

De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming. Dinsdag 8 oktober, aanvang 19.30 uur.