Doomsday Fest in P60 met Black Cilice and friends

AMSTELVEEN – Black Cilice heeft al minstens tien jaar een monolithisch oeuvre opgebouwd dat het moderne ruwe black metal is gaan definiëren. Op zaterdag 12 oktober komt de Portugese eenmansformatie naar P60 voor een exclusieve Europese show. In het kader van Doomsday Celebration Fest VI zijn er nog een aantal kwaliteits black metal bands aan de line-up toegevoegd als Heinous, Grafjammer, Häxenzijrkell en Wrang.

HEINOUS (BEL)
Ontdekt door Medieval Prophecy Records (net als bv. Forbidden Temple en Moenen Of Xezbeth) en inmiddels opgepikt door New Era Productions. Mysterieus, omdat het gissen is naar de identiteit van deze snoodaards, speelt Heinous black metal in zijn puurste vorm waarbij een band als Paragon Impure ten tijde van diens opus magnum “To Gaius!” niet veraf is. Maar ook de eerste releases van Nidrosian black metal-bands als Dark Sonority en Kaosritual of Possession schijnen door. Alsmede wat Sargeist tijdens schaarse momenten van minder gas op de plank. Heinous is no nonsense ketelmuziek van de zwartste soort.

GRAFJAMMER (NL)
Primitieve Nederlandstalige Necrorock. Opvallend strak gemusiceerd waardoor de scherpe Nederlandstalige teksten goed uit de verf komen. Onvervalste black metal-krakers, waarbij blasts en snelheid op z’n tijd prima worden afgewisseld met een subtiele, maar welkome adempauze. Het sonische kwaad wordt zo op uitermate gepaste wijze gedoseerd over de luisteraar uitgestort.

HÄXENZIJRKELL (GER)
The atmosphere is unearthly and disorienting – pestilential, full of menace, shorn of sympathy and warmth, glowing with a sickly infernal light, awhirl with sensations of chaos that are a danger to your physical and mental health. Ominous, stalking cadences and slow-rocking beats are far more prevalent than head-long gallops; gloomy, oppressive, distorted riffs, spectral moaning, wretched howls, and fleeting shards of weird melody carry the listener away to a place where black magic opens graves, and horrors emerge; hook-laden chord progressions call forth visions of demons cackling in glee at human misery, or witches levitating in a dance above the ground, high up on a mountain of midnight madness.

WRANG (NL)
Wrang is een black metal band uit Utrecht. ‘Wrang is about playing raw music and indulging in sonic filth’. Wrang bestaat uit Galgenvot: Guitar en Vocals, Eitr: Bass, Valr: Drums, Mercur: Guitar en Vuygh: Guitar.

Zaterdag 12 oktober, zaal open 18:45 uur, aanvang 19:15 uur. Meer informatie: P60