Elfde editie Diwali Festival op Stadsplein

 Sinds 2009 wordt het Diwali Festival elk jaar gevierd op het Stadsplein van Amstelveen. Het geluid van trommels en muziek klinkt weerklinkt op het plein en de rijke geuren van India zitten in de lucht. Families, vrienden en vreemden komen samen om het Indiase feest, Diwali, te vieren. Op 12 oktober is alweer de 11e editie van het grootste Diwali Festival in Nederland.

Diwali Festival Amstelveen brengt niet alleen mensen samen uit de India diaspora, maar ook de lokale gemeenschap. Het is een voorproefje van India voor diegenen die nog niet in India zijn geweest of het is nagenieten voor diegenen die er zoveel herinneringen aan hebben. Het Diwali Festival biedt de mogelijkheid om mensen samen te brengen. Eten, lachen en plezier maken verenigt mensen.

Het doel van het Diwali Festival is om bezoekers kennis te laten maken met de diversiteit van India via verschillende eetstalletjes, muziek- en dansvoorstellingen en de samenwerkingen tussen Nederland en India. U kunt getuige zijn van de traditionele dans uit Tamil Nadu, genaamd “Bharatanatyam” en de volksdans uit Punjab, genaamd “Bhangra”. Lokale talenten zullen ook hun Bollywooddansen uitvoeren, maar dat geldt ook voor professionele breakdancers. Uiteraard is het entertainment niet compleet zonder de sensationele Saxy Mr. S en Norman Soares. Het Diwali Festival wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Diwali is het lichtjesfeest. Het festival betekent de geestelijke overwinning van licht over duisternis, de overwinning van kennis over onwetendheid en het goede over het kwade.

Oorspronkelijk was Diwali een religieus festival, echter, vandaag de dag wordt Diwali door iedereen gevierd, ongeacht de afkomst, achtergrond of religieuze overtuiging. Hierdoor is Diwali een cultureel feest geworden. Diwali kun je dan ook het best vergelijken met Kerst waar familie en vrienden samenkomen. Diwali wordt ook gezien als de start van het nieuwe jaar; huizen worden grondig schoongemaakt, wat een frisse nieuwe start symboliseert.

Zaterdag 12 oktober, 12.00-19.00 uur. De toegang is gratis.