Feestelijke opening van dak met 188 zonnepanelen in Amstelveen

AMSTELVEEN – Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon verrichtte op 1 oktober de feestelijke start van Ecostroom, een dak van Energiecoöperatie Ecostroom met 188 zonnepanelen in Amstelveen. Het dak ligt op een appartementencomplex aan de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen. Dit collectieve project is mede tot stand gekomen met subsidie uit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amstelveen. De 188 zonnepanelen leveren energie op vergelijkbaar aan het verbruik van 20 huishoudens.

Wethouder Gordon: “Een energiecoöperatie is een samenwerking van bewoners en bevordert duurzame energievoorziening. Het is goed als bewoners collectief het heft in handen nemen en met een klein beetje hulp van de overheid hun energiegebruik verduurzamen. Energiecoöperaties passen goed in het beleid van de gemeente Amstelveen. Daarom stimuleren wij die initiatieven ook via het Duurzaamheidsfonds. De gebruikers en het milieu profiteren daarvan. Lokaal opwekken van energie verduurzaamt de energievoorziening en is goed voor de portemonnee van de leden.”

Duurzaamheidsfonds
Om duurzame initiatieven te ondersteunen heeft Amstelveen het Duurzaamheidsfonds opgericht. U kunt een subsidie of lening ontvangen om uw initiatief te realiseren, zodat het niet bij ideeën blijft maar projecten uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan de gemeente u ondersteunen met kennis en haar netwerk. Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaam.