Feestelijke viering Mexicaanse Dia de Muertos in Cobra Museum

AMSTELVEEN – Ieder jaar viert heel Mexico Dia de Muertos. Op ‘De dag van de doden’ worden de doden op een feestelijke manier herdacht en geëerd met onder meer privé-altaren. Als onderdeel van de tentoonstelling Intens Mexico staat een gigantisch altaar in het Cobra Museum waar bewoners en bezoekers van Amstelveen een aandenken aan hun geliefde kunnen toevoegen aan het altaar. Dia de Muertos wordt op zaterdag 2 november groots gevierd met diverse feestelijke activiteiten, eten en muziek.

Het Mexicaanse ‘Feest van de doden’ (1 en 2 november), dat we kunnen vergelijken met onze Allerzielen & Allerheiligen, is inmiddels wereldberoemd en Unesco erfgoed. Het is een belangrijk onderdeel geworden van de Mexicaanse identiteit en het trekt ieder jaar miljoenen mensen naar Mexico.

Dit jaar arriveert dit ‘Feest van de doden’ in Amstelveen. In het Cobra Museum Het Cobra Museum roept u allen op: “Kom naar het Cobra Museum en neem een aandenken aan je geliefde mee en plaats het op ons altaar en vier met ons Dia de Muertos

Wat mag er allemaal op het altaar gezet worden?
Er zijn geen regels, maar je kan denken aan: foto’s, tekeningen, beeldjes, persoonlijke aandenken, namaakvoedsel (ter voeding van de dode), drank, lampjes, lampionnetjes (geen kaarsjes). Verras het museum en het altaar met uw eigen inbreng.

Feest en activiteiten
Het altaar is het middelpunt van een groot Mexicaans feest met muziek, dans, eten en diverse presentaties. Het is een feest voor volwassenen en kinderen.

Workshop Mexicaanse maskers en lantaarns maken
Muziek: Mariachi muziek van Tres Rios en Mexicaanse Folk dansers
Lezing: 18:00 – PhD. Dr. Martha Montero-Sieburth over het concept van de dood in de Mexicaans traditionele viering (Engelstalig)
Film in Cinema Amstelveen: 15:45 – Oscar winnende film Coco uit 2017 van Pixar Animation Studios / Walt Disney Pictures 2017
Schminken voor kinderen: voorafgaand aan de film Coco kunnen kinderen zich vanaf 14.00 uur (Mexicaans) laten schminken in het museum
Presentatie: 17:00 uur – boekpresentatie van het boek ‘Zingen, niet huilen’ van auteur Marieke Mooijen
Mexicaanse Foodmarket

Het museum en de activiteiten in het museum zijn gratis toegankelijk.

Zaterdag 2 november 11:00 – 23:00 uur.