Film Downton Abbey te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Vanaf donderdag 24 oktober is de film Downton Abbey te zien in Cinema Amstelveen.

Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doet wankelen.

Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie, en met de originele castleden in de hoofdrollen. Geregisseerd door Michael Engler (Downton Abbey). De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award.

Regie: Regie: Michael Engler | Scenarioschrijver: Julian Fellowes
Met: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Allen Leech, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Robert James-Colliler, Joanne Froggatt, Jim Carter, Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Matthew Goode. Overig: drama | GB 2019 | 120 min

Tickets, informatie over data en aanvangstijden: Cinema Amstelveen