Forse schade na plofkraak Ouderkerk

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Bij een plofkraak in de Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel is in de nacht van donderdag op vrijdag flinke schade ontstaan. Meerdere ramen en dakpannen zijn gesneuveld. De daders vluchtten op een scooter. 

Iets voor vier uur ‘s nachts hoorden omwonenden een harde knal. Al snel bleek dat de geldautomaat in de Dorpsstraat was opgeblazen. Het is onduidelijk of de daders geld hebben kunnen meenemen. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het gebied onderzocht op achtergebleven explosieven.

De daders zijn gevlucht op een scooter in de richting van de Burgemeester Stramanweg. De politie startte een zoektocht, onder andere met een politieheli, maar er konden geen verdachten worden aangehouden.

Door de flinke ravage die is ontstaan, is het centrum van Ouderkerk aan de Amstel voor het grootste deel van de dag afgesloten, zodat alles kan worden opgeruimd.

De politie doet onderzoek en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. De daders waren donker gekleed en droegen een helm.

Bron: Het Parool

Foto’s: Lorenzo Derksen – Inter Visual Studio