GALM: ‘Er wordt goed gesport en veel gelachen!’

AMSTELVEEN – Zaterdag 19 oktober vindt er een fit-test plaats voor ouderen. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Amstelveen, AmstelveenSport en Weber Sports en wordt gehouden in Sporthal de Meerkamp tussen 09:30 en 12:00 uur.

Hoe fit bent u?
Mensen die zich fit voelen, zijn meestal ook gelukkiger. Maar hoe fit bent u en valt er te verbeteren? De deelnemers aan deze fit-test worden getest op de balans, lenigheid, spierkracht en de reactie en uithoudingsvermogen en het geheel vindt plaats onder medisch toezicht. Deelnemers krijgen op deze manier een duidelijk beeld van hun conditie en ontvangen na afloop ook een beweegadvies.

Groninger Actief Leven Model (GALM)
Als na de test blijkt dat u conditie te verbeteren valt bieden AmstelveenSport en Weber Sports de zogenaamde GALM-lessen aan. Tijdens deze GALM-lessen worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Mocht er na de fit-test behoefte aan zijn, is een introductieprogramma van 12 weken een optie met de mogelijkheid van eventuele vervolgprogramma’s.

Eerdere deelnemers waren enthousiast, zo geeft Flip (66) aan dat sinds hij de lessen volgt minder pijn heeft, minder medicijnen gebruikt, is afgevallen en een betere conditie heeft. Ook Mitch (57) is blij met de wekelijkse GALM-lessen: “Er wordt goed gesport en veel gelachen”. Bij Weber Sports zien ze het enthousiasme duidelijk terug bij de deelnemers, “Het is niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten”.

Aanmelden
U kunt zich voor de fit-test telefonisch of per e-mail aanmelden. Via 020-3792523 / 06-46087776 of stuur een mailtje naar info@webersports.net vermeld daarbij wel uw naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en hoe laat u getest wilt worden (ieder kwartier tussen 09:30 en 12:00 uur). Deelname aan de fit-test kost 5 euro.