Gemeente wil mening Amstelveense individuele buitensporters

AMSTELVEEN РDe gemeente Amstelveen gaat uitzoeken hoe zij individuele buitensporters beter kunnen faciliteren. Hiervoor is een enqu̻te opgestart. Dit onderzoek moet ook meer inzicht geven in Amstelveense locaties die veel worden gebruikt voor sportieve activiteiten.

“We roepen zo veel mogelijk Amstelveners op mee te doen aan de enquête,” zegt wethouder Sport Rob Ellermeijer. “Het gaat uiteraard niet alleen om hardlopers, we willen ook de mening weten van recreatieve fietsers, wandelaars en skeeleraars.”

Sommige algemene routes voor individuele sporters zijn al wel bekend. Maar het merendeel van de sporters maakt gebruik van een eigen parcours door de openbare ruimte. Dat maakt het lastig om te weten hoe dit wordt ervaren en of het voldoet. “Met de onderzoeksresultaten kunnen we de openbare ruimte geschikter en veiliger maken om te sporten en te bewegen,” besluit Ellermeijer.

Het onderzoek staat op de site van de gemeente: www.amstelveen.nl/onderzoek.