Geslaagde Conferentie Amstelveen Rookvrij

 Op de eerste dag van Stoptober (samen 28 dagen niet roken in oktober) organiseerde de gemeente Amstelveen de Conferentie Amstelveen Rookvrij. Tijdens de conferentie spraken vertegenwoordigers uit het onderwijs, sportverenigingen, scholen, zorginstellingen en gemeente over de mogelijkheden en belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van een rookvrije omgeving. Wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen opende de bijeenkomst samen met kinderburgemeester Lieuwe.

Wethouder Van Ballegooijen: “De gezondheid van Amstelveners, en zeker van de Amstelveense jeugd, ligt ons nauw aan het hart. Kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen, is belangrijk. Zowel roken als meeroken is schadelijk voor de gezondheid. Wij zijn enthousiast en voelen ons gesteund door de betrokkenheid en initiatieven van Amstelveners en Amstelveense organisaties. Zo werken we er de komende jaren samen aan dat nog meer rokers stoppen met roken, dat minder jongeren starten met roken en er meer rookvrije plekken en -organisaties in de openbare omgeving komen.”

Tijdens de bijeenkomst sprak Prof. Dr. Karien Stronks over het aandeel rokers in lagere inkomensgroepen, Monique Wildbret (MBO college Amstelveen) over het rookvrije MBO college, Wil Koot van atletiekvereniging De Startbaan over het rookvrij maken van de atletiekvereniging en Bart de Wolf namens KWF over de Rookvrije generatie. Zij gingen in op de impact van roken op de gezondheid, op de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en hoe je (kind)omgevingen rookvrij maakt. Ook kregen de aanwezigen tips over het rookvrij maken van hun organisatie.