IVN natuurexcursie door het Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – De natuurgidsen van IVN Amstelveen nemen je op zondag 13 oktober graag mee op een wandeling door het Amsterdamse Bos. Samen ga je op zoek naar paddenstoelen, mossen en varens.

Het hele jaar door zie je ze niet, en in de herfst komen ze opeens tevoorschijn, zomaar uit de grond: paddenstoelen, in allerlei vormen en kleuren. Paddenstoelen zijn de opruimers in de natuur, ze leven van levend en dood hout, bladeren en alles wat voorradig is.

Het belooft een mooi paddenstoelenseizoen te worden. Het was de afgelopen zomer erg warm, zodat onder de grond de schimmeldraden goed konden groeien. Daarna kwam een periode met mooie regenbuien: dan worden de paddenstoelen gemaakt. De gidsen van IVN Amstelveen nemen u meer door het Amsterdamse Bos op ontdekkingstocht. En u zult tijdens de wandeling nog veel meer ontdekken.

Zondag 13 oktober, start 10:00 uur bij de Urbanuskerk, Noordammerlaan 119 in Bovenkerk-Amstelveen. Er is voor kinderen een speciale rondleiding die ook om 10:00 uur begint. Zorg voor goed schoeisel. De wandeling is gratis.