Lezers & Schrijvers: De Kunstmeisjes over Nieuwe Nuances in Cobra Museum

AMSTELVEEN – De Kunstmeisjes komen op dinsdag 29 oktober een lezing geven in het Cobra Museum. De lezing staat in het teken van de tentoonstelling Nieuwe Nuances, over de vrouwen rondom Cobra. Op hun eigen wijze vertellen De Kunstmeisjes over de tentoonstelling en over hoe zij naar kunst kijken.

De Kunstmeisjes zijn drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Ze hebben alle drie een eigen favoriete kunststroming. Hun blog werd in 2017 in Het Parool uitgeroepen tot de beste kunstblog van Nederland.
Eind augustus verscheen hun boek De Kunstmeisjes waarin zij op enthousiaste en aanstekelijke wijze schrijven over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Gemiddeld kijken mensen twintig seconden naar een kunstwerk. Maar welke geheimen ontvouwen zich na dat moment? In hun boek nemen De Kunstmeisjes u mee langs hun vijftig favoriete kunstwerken in Nederlandse musea. Van Frans Hals, Breitner en Morandi tot Yayoi Kusama, Louise Bourgeois en Anish Kapoor. Ze duiken onder het oppervlak van de kunstwerken en vertellen de verrassende, ontroerende en grappige verhalen die zich daar verschuilen. De Kunstmeisjes leren avontuurlijker te kijken naar wat er op een kunstwerk allemaal gebeurt en vertellen er intrigerende anekdotes en leuke weetjes over. Met hun unieke en actuele blik op kunst maken zij het kijken naar een Rembrandt net zo toegankelijk als een avondje Netflixen. Kunst wordt zo niet alleen interessanter en leuker, maar je zult ook eerder tot in je hart en ziel en zelfs je lachspieren geraakt worden.

Na de lezing is er gelegenheid om in het Cobra Museum de tentoonstelling Nieuwe Nuances te bekijken.

Dinsdag 29 oktober, 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur in het Cobra Museum. Toegang: 7,50 euro incl. koffie/thee
Aanmelden: info@venstra.nl of 020-6419880
Organisatie: Libris Venstra ism Cobra Museum