Lezing Goed Beschouwd over Johannes Vermeer

AMSTELVEEN – Platform C | Kunstuitleen en Amstelland Kunst presenteren op 16 oktober een nieuwe editie van Goed Beschouwd. Dit keer staat de lezing in het teken van Johannes Vermeer.

Vermeer is de schilder van de verstilling. Tegelijkertijd ademen zijn werken een ongekende zeggingskracht. Hoe wordt dit effect bereikt en wat is het geheim van zijn vaak raadselachtige schilderijen? Tijdens de lezing zal spreker oud wethouder Cultuur Rien Alink dit aan de hand van een aantal schilderijen verhelderen. De schilderijen van Vermeer blijven oneindig fascineren. Soms worden paralellen getrokken met de klassieke oudheid om het werk en de visie van Vermeer nog scherper te stellen. Kom luisteren naar de magie van zeggingskracht in verstilling en laat je inspireren door Vermeer!

In de Kunstuitleen, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Toegang €7,50, incl. consumpties. Aanmelden kan via [email protected]

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wacht daarom niet te lang met aanmelden.

Ga voor meer informatie naar www.kunstuitleenamstelveen.nl