Lezing Tjalf Sparnaay over werkwijze Delicious Paintings

AMSTELVEEN – Tot 19 januari 2020 is in Museum Jan van der Togt de tentoonstelling Delicious Paintings – Tjalf Sparnaay te zien. Op zondag 10 november verzorgt Tjalf Sparnaay in het museum een lezing over zijn bijzondere werkwijze.

Sparnaay (Haarlem, 1954) onderscheidt zich met het extreem uitvergroten van de werkelijkheid en het met fotografische precisie overbrengen van een beeld op het doek. In zijn schilderijen kiest hij ervoor om slechts een detail van een veel grootser concept weer te geven. Hiermee werpt hij nieuw licht op het dagelijks leven en op wat schoonheid is. Het werk van Tjalf Sparnaay borduurt direct voort op de Nederlandse traditie van minutieus realistisch geschilderde etenswaren uit de Gouden Eeuw. In zijn lucide kleurgebruik en oog voor detail en verfijning benadert hij Vermeer, terwijl de belichting in zijn schilderijen refereert aan het spel van licht- en schaduw in het werk van Rembrandt. In Delicious Paintings komen deze werken samen in Museum Jan van der Togt. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus uitgegeven door Waanders.

Zondag 10 november 2019, aanvang 15.00 uur. Aanmelden: rsvp@jvdtogt.nl.