Maria Peters presenteert De dirigent: het boek bij Blankevoort

AMSTELVEEN – Een jaar geleden was de première van De dirigent, een film van scenarist en regisseur Maria Peters. De hoofdpersoon is Antonia Brico, een Amerikaanse met Nederlandse wortels die begin twintigste eeuw droomde van een carrière als dirigent van beroemde orkesten, maar de verwezenlijking van die droom werd haar lastig gemaakt, enkel en alleen omdat ze vrouw was. Nu is er ook het boek De dirigent dat op donderdag 24 oktober wordt gepresenteerd bij boekhandel Blankevoort.

Drie jaar lang heeft Maria Peters, die eerder onder meer de speelfilms Sonny Boy, Pietje Bell en Kruimeltje regisseerde, bij de commissie van het Filmfonds moeten knokken voor haar script en omdat het hele project vast leek te gaan lopen, was ze in de tussentijd aan een boek begonnen over het onderwerp. De film kwam er uiteindelijk toch en nu is het boek er dus ook.

De feestelijke presentatie is op donderdag 24 oktober bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen. Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Geïnteresseerden wordt aangeraden zich zo spoedig mogelijk aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694, want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen.