Mogelijk hotel op locatie Bells Club Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – Er wordt mogelijk een een kleinschalig hotel gevestigd op de locatie van de Bells Club aan de Amsterdamseweg. De eigenaar is voornemens de club te sluiten en het pand te slopen. Er zou een hotel van drie bouwlagen moeten verrijzen. 

De gemeente staat in eerste instantie niet afwijzend tegenover de plannen. Het sluiten van de nachtclub zou een goede ontwikkeling voor de omwonenden zijn. Daarnaast zou een kleinschalig hotel zich kunnen richten op een speciale doelgroep: in bijzonder bezoekers van het Amsterdamse Bos, zowel de sporters als de natuurliefhebbers.

De huidige plannen van de eigenaar zijn echter groter dan de gemeente voor ogen heeft. “Bouwen langs de Amsterdamseweg en achter het lint aan de Amsterdamseweg vereist een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing,” stelt de gemeente. Indien de eigenaar met een plan komt dat wel aan de eisen voldoet, lijkt de komst van een hotel zo goed als zeker.

Foto: Google Street