Nationale voorleeslunch in Amstelveen

AMSTELVEEN – Op vrijdag 4 oktober werd voor de zevende keer de Nationale Voorleeslunch georganiseerd. Dit is een initiatief van de Leescoalitie. In bibliotheken en woonzorgcentra lazen bekende en minder bekende Nederlanders voor aan ouderen. In Amstelveen organiseerden de Bibliotheek Amstelland en Stichting Brentano de Voorleeslunch in Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster en Belmonte.

In Belmonte lazen scholieren van groep zes van De Horizon voor uit hun favoriete boek. Ze hadden zich bij de keuze van de verhalen goed ingeleefd in de bewoners. Zo had een jongen een moppenboek gekozen om uit voor te lezen: “Ik vind het belangrijk dat de ouderen ook iets hebben om te lachen.” En een meisje las voor uit Ot en Sien.

Vervolgens luisterden de bewoners ademloos naar burgemeester Tjapko Poppens die met verve het verhaal Godfried vermist van Maarten Spanjer voorlas. In de andere huizen van Brentano lazen vrijwilligers dit verhaal voor aan de bewoners.