Niko da Costa ontvangt prijs kunsttalent in Cobra Museum

AMSTELVEEN – Niko da Costa Gomez (26) ontving woensdag de prijs voor kunsttalent van Nederland, een wedstrijd georganiseerd door Samsung in samenwerking met het Cobra Museum.

Trots staat hij voor een televisiescherm waarop zijn digitale kunstwerk te zien is. Niko da Costa Gomez mag zich kunsttalent van het jaar noemen. “Ik ben heel dankbaar en blij. Voor een kunstenaar is het belangrijk om gezien te worden.” Hij noemt zijn werk ‘experimenteel’ en zijn Caribische achtergrond komt er duidelijk in terug. “Je ziet veel kleur, patronen en een hoop optimisme. Het laat eigenlijk zien wat de toekomst voor jonge kunstenaars in petto heeft.”

Jong kunsttalent
Het Cobra Museum en Samsung sloegen de handen graag ineen om jong kunsttalent te helpen. “We wilden jonge kunstartiesten een springplank geven om hun artistieke carrière een boost te geven,” zegt woordvoerder van Samsung Cella Sin. Hoofdconservator van het Cobra Museum Hilde de Bruijn geeft aan dat het Cobra Museum “naast moderne kunst graag hedendaagse kunst van jonge kunstenaars laat zien.”

Kunstwerk op een televisiescherm
Het werk van da Costa Gomez zal de komende weken niet alleen te zien zijn op televisieschermen in het Cobra Museum, maar ook op alle Samsung The Frame televisies.