Panta Rhei hijst regenboogvlag voor Coming Out Day

AMSTELVEEN – Op Coming Out Day, vrijdag 11 oktober, hees een aantal leerlingen bij Scholengemeenschap Panta Rhei de regenboogvlag. Deze vlag staat symbool voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Met het hijsen van de regenboogvlag laat Panta Rhei zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn.

Op Coming Out Day wordt wereldwijd aandacht besteed aan het ‘uit de kast komen’ en de sociale acceptatie van LHBTI’s (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender en intersekse personen). De schoolleiding benadrukt dat de school een veilige plek wil zijn voor iedereen, ongeacht herkomst, geslacht, seksuele voorkeur of geloof.

Vorig jaar brachten de wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout een bezoek aan Panta Rhei bij de viering van Paarse Vrijdag. Ze overhandigden toen de regenboogvlag om die voortaan op Coming Out Day te hijsen als teken van het vieren en de acceptatie van gender en seksuele diversiteit.