Politie en gemeente slaan handen ineen: Donkere Dagen Offensief weer van start

AMSTELVEEN – Tussen november en maart vinden de meeste woninginbraken plaats. Daarom start per 1 november het ‘Donkere Dagen Offensief’ weer. Doel hiervan is de stijging van het aantal inbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan. Het DDO is een samenwerking tussen de politie en de gemeente. Vandaag is een aantal auto’s van de politie en van de gemeentelijke handhaving beplakt met stickers voor deze actie. 

Politie en gemeente letten deze maanden extra op, maar u kunt zelf ook veel doen om de kans op bijvoorbeeld inbraak te verlagen. Een aantal tips:
– Geef uw woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren
– Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als u alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten
– Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken
– Start een buurtpreventiegroep in uw buurt. Wilt u weten hoe dit te realiseren? Kijk dan op de website van Whatsapp Buurtpreventie.

Wacht niet totdat u zelf slachtoffer wordt, maar zorg preventief voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk voor een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijf in uw buurt op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Foto: gemeente Amstelveen