Rondleiding door glastentoonstelling Rietveld Academie in Van der Togt

AMSTELVEEN – Conservator Tomas Hillebrand verzorgt op zondag 13 oktober om 13.00 uur een gratis instaprondleiding door de tentoonstelling ’50 jaar glas aan de Rietveld Academie’ in Museum Jan van der Togt. De expositie viert het vijftigjarige bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, en toont topstukken uit de vaste museumcollectie en nieuwe werken van jong talent.

De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen voortbracht: van gevestigde namen als Mieke Groot, Richard Meitner en Bert Frijns tot pas afgestudeerden Yuna Choi en Aleksi Marjamaa.

De rondleiding vindt plaats op de slotdag van de tentoonstelling.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. www.jvdtogt.nl