Route intocht Sinterklaas start weer vanaf Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – De route van de intocht van Sinterklaas op 16 november wordt aangepast. De stoet start 16 november vanaf Sportpark Overburg en buigt via de Molenweg af richting Renbrandtweg. Vanaf daar wordt tocht vervolgd richting Stadsplein. Jaren geleden startte de intocht ook traditioneel vanaf de Amsterdamseweg vanuit het Van Leer-gebouw even voor Sportpark Overburg. De aanvang van de intocht is half elf ’s ochtends.

De afgelopen jaren begon de intocht bij het Amstelveen College in Amstelveen-Zuid en liep via de Van der Hooplaan, Lindenlaan, Handweg, Dorpsstraat en Amsterdamseweg richting de Molen. Vanaf dat punt blijft de route hetzelfde.

Reden om de route te veranderen was onder meer de lengte. Iedereen die meeliep, was ruim tachtig minuten onderweg. Op sommige stukken stonden ook weinig mensen langs de kant, zoals aan de Handweg. Tevens was het voor enkele voertuigen vaak moeilijk om de bocht in het Oude Dorp te nemen.

Wil Koot van de intochtorganisatie zegt dat de mensen die dit jaar meelopen nu een uur onderweg zijn. Hiermee komt er ook wat meer ruimte voor de ontvangst op het Stadsplein. Koot: “We hebben wel vier alternatieve routes bekeken in Amstelveen, maar je moet met veel zaken rekening houden zoals calamiteitenroutes en voldoende verzamelplaats. Uiteindelijk bleek de optie om te starten bij Overburg de beste. Dat deze route vroeger ook werd gelopen, is natuurlijk een leuk historisch feit.”

Koot benadrukt overigens dat de stoet niet wordt ingekort.