Slachtoffer ‘politie-aanrijding Stadshart’ mogelijk gevallen

AMSTELVEEN – De burger die woensdagavond volgens de berichten werd aangereden door een politiebusje op het Stadshart is mogelijk gevallen. Dat laat een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland desgevraagd aan RTVA weten. 

Slachtoffer Leo Steeman verscheen vandaag voor de camera van AT5 naar aanleiding van een bericht  op Facebook van de politie Amstelveen. Daarin werd in eerste instantie gemeld dat het slachtoffer geen zwaar letsel had opgelopen en zelfs de politie had willen helpen bij het vangen van een scooterdief. Volgens Steeman is daar geen sprake van. “Absoluut niet. Ik heb een hekel aan ze. Dus ik ga ze never-nooit-niet helpen.”

Steeman is wel naar het ziekenhuis vervoerd maar weigerde behandeling zolang hij werd vergezeld door iemand van de politie. Later op de avond is hij alsnog naar een huisartsenpost in Haarlem gegaan, blijkt uit een medisch rapport dat hij zelf op Facebook heeft gezet. Bij de huisartsenpost werden schaafwonden, een hersenschudding en een mogelijke zweepslag vastgesteld.

Het slachtoffer verwacht excuses maar zegt niet in contact met de politie te kunnen komen. Dat wordt de politie ontkend. “Wij hebben continue contact gehad met het slachtoffer en hebben dat nog steeds,” aldus de woordvoerder.

Screenshot AT5/NH