Start seizoen Royal Opera & Ballet House London met Mozart’s Don Giovanni in Cinema Amstelveen

  Don Giovanni bijt dinsdag 22 oktober het spits af van het nieuwe seizoen met twaalf opera- en balletvertoningen van The Royal Opera House London en The Royal Ballet House London. In Cinema Amstelveen ziet u amoureuze intriges, jaloezie, humor, woede… en vergelding!

Het nieuwe seizoen van het Royal Opera House begint met Mozarts meeslepende meesterwerk over de eeuwige verleider Don Giovanni, de talloze vrouwen die hij het hof maakt en de wraak die hem uiteindelijk ten deel valt. De opera is beroemd om de eindeloos geschakeerde portrettering van complexe karakters, snelle actie en een mix van komische en hartverwarmende situaties. Een internationale cast van zangers – zowel bekende als debuterend bij The Royal Opera – brengt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen de geweldige aria’s en ensembles van deze operafavoriet ten tonele.
Het seizoen 2019-2020 heeft weer grote klassiekers als The Royal Ballet’s: Doornroosje en Coppelia, maar ook wereldberoemde operasterren zoals Michael Fabiano, Jonas Kaufmann, Anna Netrebko en Eva-Maria Westbroek komen weer optreden.
U kunt genieten van de bijzondere opera’s en balletvertoningen van The Royal Opera House, Covent Garden vanuit uw bioscoopstoel. Bij alle vertoningen is voorafgaand een inleiding over het stuk, achtergrond informatie of interviews met de regisseur of de spelers. De opera’s worden ondertiteld in het Nederlands.

Het complete programma:
The Royal Opera House London
Don Giovanni – dinsdag 22 oktober 19.15 uur
Don Pasquale – ma 11 november 19.30 uur
La Bohème – ma 3 februari 19.30 uur
Fidelio – ma 23 maart 19.30 uur
Cavalleria Rusticana/Pagliacci – ma 11 mei 19.30 uur
Elektra – ma 22 juni 19.30 uur

The Royal Ballet House London
Concerto/Enigmavariaties/Raymonda (derde akte) – ma 25 nov 19.30 uur
Coppélia – ma 16 december 19.30 uur
Doornroosje – ma 20 januari 19.30 uur
Marston & Scarlett – ma 2 maart 19.30 uur
Het Zwanenmeer – ma 6 april 19.30 uur
The Dante-project – ma 8 juni 19.30 uur

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden, data en tickets