Tim Akkerman sings The Boss in Amstelveen

AMSTELVEEN – Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor de Haagse muzikant. In navolging van zijn uitverkochte clubtour, kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven. Met het album Nabraska als onuitputtelijk bron van inspiratie vult Tim Akkerman op zaterdag 2 november in cultuurcentrum Griffioen een onvergetelijke avond met een grootste ode aan The Boss.

Tim Akkerman (1980) is opgegroeid in ‘Beatstad’ Den Haag, waar hij zich al op jonge leeftijd voelde aangetrokken tot de muziek. Op z’n elfde drumde hij op zijn eigen gespaarde drumstel in de kelder van zijn ouderlijke huis en op zijn 14e greep hij naar een gitaar, waarna er een onvoorwaardelijke liefde ontstond. Hij wou en zou muzikant worden.

Deze wens kwam in vervulling toen hij op zijn 19e deel uit maakte van de Haagse band DI-RECT die in no-time succes boekte zowel binnen als buitenland. Na 10 jaar van top-40 hits, menig toeren en een onuitwisbare toon in de popgeschiedenis besloot hij zijn hart te volgen en op eigen voet verder te gaan. Nederland was in shock maar kon zijn keuze respecteren. Nu, 10 jaar en met 3 studio albums verder, heeft hij bewezen dat er leven is na DI-RECT. Met een nieuwe sound, nieuwe band (The Ivy League) en een derde studio album in het vooruitzicht zal hij zijn verleden achter zich laten en nieuwe successen beleven.

De rasmuzikant weet als geen ander de zaal te overmeesteren met zijn charmes en bronzige stem. Met Bruce Springsteen als voorbeeld weet hij op elke plek weer iets bijzonders neer te zetten. Alles wat hij doet, doet hij met evenveel passie en overtuiging alsof het zijn eerste keer is. Tim Akkerman is een in hart en nieren muzikant die zijn strepen ruimschoots heeft verdiend op het Nederlandse podium.

Muzikanten: zang & gitaar: Tim Akkerman | gitaar, pedalsteel & backing vocals: Evert Zeevalkink | piano & backing vocals: Erwin Tuijl.

Zaterdag 2 november, aanvang 20.30 uur in Cultuurcentrum Griffioen.