Tophockeyers trainen Amstelveense jeugd tijdens Nationale Sportkampen bij HV Myra

AMSTELVEEN – Jeugdspelers uit heel Amstelveen en omstreken kunnen tijdens de herfstvakantie (21 tot en met 23 oktober 2019) hockeyen met topspelers tijdens de clinics die Nationale Sportkampen organiseert bij HV Myra in Amstelveen. De clinics sluiten volgens hockeyvereniging Myra naadloos aan bij hun eigen filosofie om plezier te combineren met gezond en uitdagend sporten.

Nationale Sportkampen wil bewegen en sporten in de vakantieperiodes stimuleren. Tijdens de clinics krijgen de kinderen training van verschillende nationale tophockeyers op basis van verschillende hockeythema’s zoals scoren, bliksemsnel keepen, 3D-technieken en het effectief winnen van duels. De eerste twee bekende hockeyers die een clinic gaan verzorgen zijn Mila Muyselaar. Zij is aanvoerder van het Nederlands zaalhockeyteam en wereldkampioen. De andere bekende hockeyer is Yannick van der Drift, die het afgelopen seizoen landskampioen werd met Bloemendaal Heren 1.

Nils Mulder, voorzitter van HV Myra, licht toe: “Spanje is één van de toonaangevende landen op het gebied van talentontwikkeling en het voortbrengen van wereldtoppers in het hockey, tennis, rugby, golf en voetbal. We kunnen daar veel van leren. Door de juiste focus te leggen op basistechnieken, veel individuele aanwijzingen en intensief sporten onder leiding van een kwalitatief goed en inspirerend team, zorgt NSK dat onze jeugd een belangrijke progressie kan doormaken”. “Voor HV Myra is daarnaast plezier de basis van een goede sporter worden en deze filosofie delen wij met NSK. Wij vinden het belangrijk en leuk dat we de clinics niet alleen aan onze eigen jeugdspelers aan kunnen bieden: alle spelers uit de regio zijn van harte welkom”, benadrukt Mulder.

De clinics zijn toegankelijk voor hockeyliefhebbers tussen de 6 en 16 jaar.