Twee winnaars bij succesvol Rabobank schoolhockey toernooi

AMSTELVEEN – In de afgelopen herfstvakantie werd het 23ste Rabobank schoolhockey toernooi gehouden. Er deden op deze zonnige donderdag maar liefst 270 deelnemers van elf scholen mee aan dit populaire sportproject.

Het toernooi werd op twee locaties gehouden. De leerlingen van groep 5 en 6 werden ontvangen bij MHC Amstelveen. De scholieren van groep 7 en 8 waren welkom bij hockeyvereniging Myra. Er stond op elke locatie een grote zilveren wisselbeker klaar voor de winnaar van het toernooi. Na een ochtend vol spannende wedstrijden kon er een kampioen bekend gemaakt worden. In het toernooi voor groep 5 en 6 werd de wisselbeker gewonnen door de Karel Eykman School. Bij groep 7 en 8 werden de wedstrijden gewonnen door de Brede School Rembrandt. Beide scholen mogen zich Rabobank Schoolhockey kampioen 2019 noemen.

Het Rabobank schoolhockey toernooi is een samenwerkingsverband tussen de Rabobank, AmstelveenSport en de hockeyverenigingen. Krista Mol (coördinator schoolhockey):”Het is mooi om te zien hoe deze samenwerking met de Rabobank en de hockeyverenigingen zorgt voor een leuke, sportieve activiteit voor basisschool leerlingen in de herfst-vakantie. De kinderen zijn op deze manier niet alleen een hele ochtend bezig, maar zijn ook nog eens lekker buiten.”