Verdachte aangehouden in verband met moord op Derk Wiersum

AMSTELVEEN – Een arrestatieteam heeft dinsdagavond 1 oktober 2019 een verdachte aangehouden in verband met de moord op de advocaat Derk Wiersum. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze moord. De aanhouding vond plaats in een woning. De politie wil niet zeggen waar. 

Daarnaast is de witte bestelauto waarin de dader zich mogelijk verplaatste ook gevonden. Het gaat om een Opel Combo waarvan is vastgesteld dat die gestolen is en voorzien was van vervalste kentekenplaten. Het kenteken VN-927-V was aangebracht op de vluchtauto en het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die de bestelbus, merk Opel, type Combo hebben zien rijden of staan in Amsterdam/Almere of de omliggende omgeving. Mocht u nu nog een bestelauto met het voornoemde kenteken zien rijden dan is de politie die niet aan het zoeken aangezien dat de originele bestelbus is.

Heeft u nog informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn neem dan contact op met de Opsporings Tiplijn via 0800-6070 of 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kan dat ook door te bellen met 0800-7000, u kunt ook anoniem digitaal uw tip(s) doorgeven via www.meldmisdaadanoniem.nl . Wilt u een gesprek met het TCI (Team Criminele Inlichtingen) bel dan 079-3458999.