Verdachte schietpartij Amsterdamse pizzeria is Amstelvener (41)

AMSTELVEEN – De verdachte die vastzit voor de dodelijke schietpartij bij een pizzeria aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam, is een 41-jarige Amstelvener. Dit meldt AT5. In de auto waarin de Amstelvener reed is een vuurwapen aangetroffen.

Bij de schietpartij werd de 49-jarige eigenaar van de pizzeria doodgeschoten. Een ander persoon raakte zwaargewond. Volgens meerdere bronnen is de gewonde man de Servische crimineel Jovan Djurovic. De kogels zouden voor hem zijn bestemd.

De vermoedelijke vluchtauto van de schutter werd na de schietpartij gesignaleerd op de Admiraal De Ruijterweg. Na een korte achtervolging werd de Amstelvener daar aangehouden. Bij de arrestatie werd door de politie een waarschuwingsschot gelost. De man zit in alle beperkingen en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid.

Foto: NH/AT5