Vleermuiskasten hangen er niet voor niets

  Sommigen vinden ze eng, maar eigenlijk zijn het erg nuttige insecteneters. Vleermuizen spelen een belangrijke rol in het ecologisch evenwicht. Om de populatie in stand te houden, zijn er veel vleermuiskasten in Amstelveen geplaatst.

Vleermuizen zijn een beschermde diersoort en worden erg vaak gezien in Amstelveen. Volgens wethouder Floor Gordon (D66) is onze gemeente een goede leefomgeving voor vleermuizen en is er hier een ‘gezonde populatie’. Deze moet dan ook in stand gehouden worden volgens de wet. Woningcorporaties hebben honderden vleermuiskasten op gebouwen geplaatst. Ook de gemeente Amstelveen heeft kasten geïnstalleerd.

Gordon: “We doen veel renovaties in het kader van duurzaamheid. Veel verblijven van vleermuizen gaan dan weg doordat de spleten en spouwmuren, waar vleermuizen vaak in wonen, verdwijnen. Daarom ben ik druk bezig met kijken hoe we die plekken terug kunnen brengen in nieuwbouw.”