Vocaal ensemble brengt koffieconcert rondom Monteverdi

AMSTELVEEN – Het vocaal ensemble TIEN brengt op zondag 13 oktober een koffieconcert rondom Monteverdi in de Kruiskerk Amstelveen.

Het programma ontleent zijn naam aan de Italiaan Claudio Monteverdi, een muzikaal vernieuwer rond het jaar 1600 en een van de eerste componisten van barokmuziek. Hij was een meester in het muzikaal verbeelden van hartstochten niet alleen in instrumentale, maar ook in vocale muziek. Prima la parole is een van zijn bekende oneliners, waarmee hij bedoelt dat in gezongen muziek de emotionele uitbeelding van de tekst bovenal voorrang moet krijgen.

Instrumentale medewerking aan het concert verlenen musici die hun sporen op het gebied van de interpretatie van muziek uit deze tijd hebben verdiend: Margo Fontijne speelt gamba, Helleen Gerretsen cornetto, Matthijs van der Moolen trombone en Elly van Munster theorbe. Zij spelen op kopieën van originele instrumenten. In de akoestiek van de Kruiskerk zal dat zeer tot zijn recht komen. Behalve muziek van Monteverdi worden ook composities van Andrea en Giovanni Gabrieli en van de Italiaanse Duitser Heinrich Schütz uitgevoerd. Dirigent is de Spanjaard Enrique López-Cortón die ook het kistorgel bespeelt.

Zondag 13 oktober, van 12.00 tot 13.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Er wordt geen entreegeld gevraagd, wel is er een collecte bij de deur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.