Willem van Oranje: een voorstelling als geschiedenisles

AMSTELVEEN – Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk doorloopt het leven van de ‘Vader des Vaderlands’ vanaf de abdicatie van Keizer Karel V (1555) tot aan zijn moord op het Prinsenhof (1584). Een voorstelling als een geschiedenisles. Maar ook een dramatisch theaterstuk over de geboorte van de Nederlandse natie in 16e eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden. De twintig rollen worden gespeeld door vijf acteurs. Ab Gietelink & Theater NomadeToneel zijn vrijdag 25 oktober te zien in Schouwburg Amstelveen.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseert  de schouwburg een (gratis) inleiding. Tijdens de inleiding gaat Ab Gietelink in op de historische achtergronden van het stuk, de persoon en rol van Willem van Oranje in de politieke situatie in de Nederlanden aan het einde van de 16e eeuw en het begin van de 80-jarige oorlog. De inleiding geeft een goede en inspirerende basis om het toneelstuk beter te kunnen begrijpen en plaatsen.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Theatercafé.

Vrijdag 25 oktober, aanvang voorstelling 20.30 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen