Workshops Mexicaanse cartonería maken in Cobra Museum

AMSTELVEEN – De nieuwe tentoonstelling Intens Mexico opent op 10 oktober en om dat te vieren komen er twee kunstenaars uit Mexico naar het Atelier CoBrA om daar meerdere workshops te geven. Op vrijdag 11 oktober kunnen volwassenen een ‘Alebrije’ komen maken, een fantasiewezen dat zijn oorsprong vindt in Mexico. Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober zijn kinderen vanaf 8 jaar (eventueel samen met hun begeleiders) welkom om aan de slag te gaan.

Op uitnodiging van de Mexicaanse ambassade in Nederland en de Relatos de Mujeres Group komen Elisa Ayala Garza en Josué E. Castro Razo drie dagen lang samen met de deelnemers cartonería’s maken. Cartonería’s zijn traditioneel Mexicaanse figuren van papier-mâché.

Deelname aan de workshop is gratis, klik hier om je aan te melden, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Vrijdag 11 oktober van 12:00-16:00 uur voor volwassenen (16+).
Zaterdag 12 oktober én zondag 13 oktober van 12:00-16:00 uur voor kinderen vanaf 8 jaar (en ouders, als er plek is).