Aalsmeerder Daniël Giacon bereikt hoofdtoernooi Wereldbeker

AMSTELVEEN – Aalsmeerder Daniël Giacon heeft afgelopen weekend het hoofdtoernooi van de Wereldbeker floretschermen bereikt. Het toernooi vond zaterdag 9 november plaats in de Duitse stad Bonn.

De achttienjarige Daniël Giacon won tijdens de voorrondes drie eliminaties op rij (15-7, 15-6 en 15-7). Hij plaatste zich als enige Nederlander voor het hoofdtoernooi op zaterdag. Op zaterdag verloor Giacon met 15-5 van de Amerikaan Gerek Meinhardt. Uiteindelijk won Meinhardt zilver. Daniël bereikte de 62e plaats. Hij staat nu op de 57e plaats op de Wereldranglijst.

Het is voor het eerst sinds acht jaar dat een Nederlander het hoofdtoernooi bereikte van de Wereldbeker in Bonn. Het was voor Daniël de tweede keer dat hij, als junior, de top 64 behaalde op een senioren Wereldbeker. Vorig jaar bereikte hij de 32e plaats in Parijs.

De Wereldbeker is een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Hierbij is de hele wereldtop aanwezig.

Foto: A. Bizzi