Amstellandgemeenten starten proef ‘Meld een vermoeden’ app

AMSTELLAND – De Amstellandgemeenten (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel) zijn een proef gestart met de app ‘Meld een vermoeden’. Met de app kunnen lokale handhavers, toezichthouders, politie en andere controlediensten vermoedens van ondermijnende criminaliteit melden en de informatie onderling delen. Het is de eerste regio in Nederland waarbij alle gemeenten samenwerken in dit systeem.

Provincie versterkt lokaal bestuur
De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan deze proef. Deze steun komt voort uit een provinciaal project dat de kwaliteit en integriteit van het lokaal bestuur moet versterken. Eerder werd bekend dat de provincie ook de aansluiting van gemeenten op het netwerk Meld Misdaad Anoniem financieel mogelijk maakt.
De invoering van deze meldingssystemen en de financiële steun van de provincie helpen onder meer bij de versterking van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Uithoorn.