Amstelveen en Ouderkerk willen snel herstel fietspad N522

AMSTELVEEN – De gemeenten Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen willen dat de provincie zo snel als mogelijk het fietspad tussen Amsterdam-Zuidoost en Ouderkerk hersteld. De verkeersveiligheid zou in het geding zijn.

In verband met de werkzaamheden aan de Amstelbrug is het fietspad langs de N522 buiten gebruik gesteld maar de werkzaamheden kunnen op het ogenblik niet worden voortgezet omdat de provincie enkele gronden nog niet in bezit heeft. Daarom is er nu een omleiding door Ouderkerk. Deze zorgt echter voor onveilige situaties stellen beide gemeenten.

De provincie heeft al eerder beloofd het fietspad langs de provinciale weg te herstellen, maar ondanks verschillende verzoeken van de gemeenten werd hier geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk is te kennen gegeven dat het fietspad in januari weer wordt hersteld. De gemeenten vinden dit echter te laat, omdat met de kortere dagen de verkeersveiligheid nog meer in het geding is.