Amstelveen gaat bijna half miljoen bloembollen planten

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat een grootschalige bloembollenplantactie uitvoeren. Dit najaar gaan er bijna een half miljoen bloembollen de grond in. De actie gebeurt grotendeels machinaal, maar een deel wordt ook met de hand geplant. De bloembollen komen op zichtbare locaties langs hoofdwegen en hoofdfietsroutes.

De bloembollen variëren van boerenkrokussen in diverse kleuren tot narcissen, verwilderingstulpen, sneeuwklokjes en vele andere bolsoorten. Het zal de stad vanaf voorjaar 2020 meer kleur geven, bijdragen aan de biodiversiteit, maar daarnaast wil Amstelveen ook een bij-vriendelijk klimaat creëren. Wethouder Groen Floor Gordon: “We betrekken scholen via speciale lessen en met dit soort plantacties. Het planten van bollen is een goed voorbeeld van het bij-vriendelijk maken van de gemeente. Langs de Saskia van Uylenbergweg planten we bijvoorbeeld een speciale bijenmix van bloembollen die bijen aantrekkelijk vinden.”

Op donderdag 14 november hielpen leerlingen van basisschool Het Palet Zuid al met het planten van bloembollen aan de Handweg en kregen ze les in de natuur. De bloembollen zullen geplant worden in bermen en gazons aan de Saskia van Uylenburgweg, Groenelaan, Keizer Karelweg (noord), Burgemeester Wiegelweg, Van Heuven Goedhartlaan, Handweg en Sportlaan.