Amstelveense kerken oranje voor bewustwording geweld tegen vrouwen

AMSTELVEEN – In de gemeente Amstelveen zijn maandagavond de Urbanuskerk, Annakerk en de Dorpskerk oranje uitgelicht. Dit in het kader van de internationale campagne Orange the World, die 25 november – de dag tegen geweld tegen vrouwen – van start ging. Bij de Urbanus in Bovenkerk waren wethouder Floor Gordon en burgemeester Tjapko Poppens aanwezig voor een officieel moment.

Eerst was er een korte speech, waarin de wethouder nogmaals een oproep deed om alle vormen van geweld te melden, dus bijvoorbeeld ook kindermishandeling. Vervolgens telden ze af en werd met een druk op de knop de kerk verlicht. De kleur oranje staat voor een zonnige toekomst van de vrouwen en meisjes, die momenteel met geweld te maken hebben.

De campagne duurt zestien dagen. Met de campagne wil men vooral bewustwording creëren over de aard en omvang van het probleem.