Amstelveense schoolhond Pixie maakt leerlingen zelfverzekerder

AMSTELVEEN – Er zijn meer handen nodig in het onderwijs. Maar mogen het ook vier poten zijn? Op de internationale school Amity aan de Amsterdamseweg assisteert sinds een jaar de hond Pixie. En de aanwezigheid van de viervoeter slaat aan. Sinds haar aanwezigheid huppelen de leerlingen naar school. 

Pixie is drie dagen per week aanwezig en helpt kinderen op verschillende manieren. Zo assisteert ze als leeshond maar ook bij de wiskundeles ondersteunt ze de leerlingen. ,,En ze helpt als klasgenootjes verdrietig zijn,” voegt een leerling van Amity nog toe.

,,Ik denk dat het geel goed is voor kinderen om ergens voor te zorgen. Het ontwikkelt ook het gemeenschapsgevoel als alle kinderen samenwerken. En Pixie helpt kinderen met hun zelfvertrouwen,”zegt baasje en lerares Rosie Hancox.

Judith Meijer van Amity geeft aan dat een schoolhond heel gebruikelijk is op scholen in het Verenigd Koninkrijk. ,,Wij merken dat het past binnen onze schoolfilosofie. We willen iedereen stimuleren om mee te doen en een schoolhond sluit daar perfect bij aan.”