Amstelveen twinkelt met komst verlichte Disneyfiguren

AMSTELVEEN – In de loop naar de feestdagen en Winter Village, dat 7 december start, is Stadshart Amstelveen letterlijk het licht tijdens de donkere dagen. Dit jaar staan onder de noemer ‘Amstlvn Twinkelt’ 25 bekende, verlichte Disneyfiguren en andere eyecatchers, zoals de metershoge beer, in het winkelcentrum. De iconische figuren zijn te zien tot en met 5 januari.

Het jaarlijks terugkerende evenement Winter Village wordt zaterdag 7 december om 13.00 uur officieel geopend. Onder andere Dennis van Veen geeft een optreden. Op deze dag rijdt de Winter Parade tussen 12.30 en 16.30 uur door het Stadshart. Verschillende figuren zoals Olaf & Elsa uit Frozen geven een show met na afloop gelegenheid voor een foto.

Ook is er dit jaar natuurlijk weer een schaatsbaan te vinden op het Stadsplein. Deze zal er de gehele periode van de Winter Village zijn. Naast vrij schaatsen, BSO-schaatsen, schoolschaatsen en discoschaatsen komen ook op de ijsbaan Frozen-figuren, namelijk prinsessen Anna & Elsa. Hun bezoek vindt zaterdag 14 december plaats. Op 4 januari komen de Super Heroes langs.

Nieuw is de Santa Run, die ook op 14 december zal zijn. Om 15.30 uur is de aftrap van het ren- en wandelevent, waarbij enkele honderden kerstmannen, -vrouwen en -kinderen een parcours van 3,5 km afleggen door Amstelveen. Een deel van de run gaat dwars door het winkelcentrum.

De Winter Village is van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Foto: Sven Verbruci