AVB Language Group Amstelveense ondernemer van het jaar

AMSTELVEEN – De award voor Amstelveense ondernemer van het jaar is dit jaar voor AVB Language Group. De prijs werd vrijdag 15 november uitgereikt tijdens de ‘grande finale’ in het KPMG-gebouw. Ook andere ondernemingen in diverse categorieën vielen in de prijzen.

AVB Language Group is een vertaalbureau én een echt familiebedrijf. In 1972 werd het bedrijf door oma gestart en inmiddels is Isabella van Rooij trots directeur-eigenaar. Het bedrijf werd ook de winnaar in de categorie MKB tot 50 fte.

De prijs voor start-up van het jaar werd gewonnen door RobotWise, een bedrijf dat technologie in het onderwijs brengt. Rinco van der Baan van Buro Acting ontving de prijs voor ZZP’er van het jaar en content creator MPG won in de categorie MKB vanaf 50 fte. Er was ook een publieksprijs. Deze werd in de wacht gesleept door Koudijs.

Het programma Rambam besloot tijdens de tweede editie van de ondernemers van het jaar verkiezing het stemsysteem te testen. Die bleek niet helemaal in orde. De journalisten slaagden er namelijk in om 900 keer op één bedrijf te stemmen. Nadat zij dit kenbaar maakte aan de organisatie hebben die het systeem aangepast, waardoor de publiekswinnaar eerlijk is gekozen.