Banenmarkt brengt werkzoekenden en werkgevers in de zorg samen

AMSTELVEEN – Inwoners die in de zorg willen werken konden donderdag 7 november terecht bij het Werkplein AA op het Raadhuis. Ze kwamen daar in contact met werkgevers op een zogenoemde banenmarkt. Wethouder Zorg en Werk Marijn van Ballegooijen gaf de aftrap. 

Onder de aanwezige werkgevers die hulp bieden bij het huishouden waren organisaties als Zorgsamen, T-Zorg, Priva Zorg, Thuiszorg Aalsmeer en Axxicom. De bijeenkomst wierp meteen z’n vruchten af; een aantal werkzoekenden kon direct aan de slag.

“We hebben ook in Amstelveen grote tekorten in de zorg, bijvoorbeeld bij hulp bij het huishouden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. “Tientallen mensen wachten op een goede hulp in de huishouding. Ze hebben hulp nodig omdat ze wat ouder, ziek of gehandicapt zijn. Huishoudelijke hulp is heel belangrijk om mensen te ondersteunen zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Fijn dat er zo veel mensen geïnteresseerd zijn om dit belangrijke werk te doen. Zij kunnen echt het verschil maken.”

Werkplein AA
Voor mensen die niet bij de banenmarkt konden zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding is er het Werkplein AA. Alle inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding. Het Werkplein AA is ook online te vinden via www.werkpleinAA.nl.

Meer inwoners naar werk
De banenmarkt was het startsein van een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden. Amstelveen gaat het komende jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners aan het werk te helpen en de problemen door de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Op 10 december is de volgende bijeenkomst voor werkzoekenden op het Werkplein AA. Dan zal meer informatie gegeven worden over scholing en opleidingen gericht op werk.