Betaald parkeren met vergunning in Amstelveen uitgebreid

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen breidt het aantal gebieden uit voor betaald parkeren met vergunning. Vanaf 11 november wordt het ingevoerd in de noordelijke straten van Kostverlorenhof en een deel van Elsrijk Noord. Vanaf 12 december is het zuidelijke deel van Bankrashof aan de beurt.

“Doordat veel forenzen hun auto’s in de wijken parkeren, kunnen steeds meer bewoners hun auto’s niet in hun eigen straat kwijt”, zegt wethouder Floor Gordon. “De gemeenteraad besloot daarom in december 2018 om betaald parkeren in te voeren in de wijken Kostverlorenhof en Elsrijk Noord. We voeren betaald parkeren in om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de wijken te vergroten. Betaald parkeren zorgt er bovendien voor dat er minder auto’s zoeken naar schaarse parkeerplekken en draagt zo ook bij aan veiligheid in de wijk.”

Kostverlorenhof en Elsrijk Noord
Het nieuwe gebied in Kostverlorenhof strekt van de Florence Nightingalelaan tot aan de Saskia van Uylenburgweg. In Elsrijk Noord gaat het om een gebied tussen de rotonde Van Heuven Goedhartlaan – Zonnestein tot aan de rotonde Rembrandtweg en van Biesbosch tot de Duivenlandselaan.

Bankrashof
In Bankrashof wordt betaald parkeren met vergunning ingevoerd van de Traviastraat tot en met de Carmenlaan-De Parelvisserlaan.

Kosten
Een bewonersvergunning kost 40,- euro per jaar voor één auto. Een tweede bewonersvergunning kost 80,- euro per jaar. Voor bezoekers kunnen bewoners een pas aanschaffen waarmee ze tegen een gereduceerd tarief van 0,25 euro per uur kunnen parkeren. De kosten voor de pas, 10,- euro, krijgen bewoners direct teruggestort als parkeertegoed op de pas.

Inloopavonden en handhaving
Voor bewoners zijn inloopavonden georganiseerd. Om bewoners en bezoekers te laten wennen krijgen overtreders de eerste twee weken na invoering alleen een waarschuwing. “De gemeente begrijpt dat bewoners en bezoekers even moeten wennen, daarom treden we de eerste twee weken waarschuwend op”, besluit Gordon.